Chinese taal en cultuur

Altijd al eens een echt andere taal willen leren?  Dat kan! In periode 2 en 3 kun je Chinees leren. De docent van deze module weet wat voor Nederlanders lastig is, maar heeft als uitgangspunt: “Chinees is niet moeilijk”. Onwaarschijnlijk verhaal? Meld je aan en laat je overtuigen! Leer karakters schrijven, uitspreken en lezen. En leer ondertussen meer over de Chinese cultuur.

Diplomacy the clash game

Je neemt in dit bordspel als een van de supermachten deel aan de bloedigste strijd ooit. Kruip in de rol van de berekende Duitser, de warmbloedige Fransman of arrogante Engelsman. Hoe kil en berekenend kan jij zijn? Overleef jij het verraad van de ander? Kom en speel dit spel zo strategisch mogelijk!

Debatclub

Geef jij graag je mening over actuele en gewaagde onderwerpen? Lul jij iedereen van tafel? Durf je het aan om in het openbaar te spreken en jouw speech-skills te verbeteren? Denk je wel eens na over actuele dilemma’s? Kortom, heb jij een uitgesproken mening en steek ‘m niet onder stoelen of banken? Dan is de debatclub wat voor jou!

Jonge Jury

Ook dit schooljaar gaat het bijzondere programma van de Jonge Jury weer van start! Houd jij van lezen en praten over lezen? Wil jij met andere jongeren de gelezen boeken beoordelen en verwerken op een creatieve manier? Word je enthousiast van het ontmoeten van schrijvers en van het meedoen aan workshops over lezen en schrijven? Dan is deze mastermodule echt iets voor jou!

Economics Beleggen

Word je warm, enthousiast en nieuwsgierig van termen als beleggen, AEX-index, aandelen, goud, dividend, winst, geld verdienen? Dan is de Beleggingscompetitie Scholenstrijd iets voor jou. Je start met een startkapitaal van 100.000 euro. En dan gaat het beginnen… Kijken hoeveel geld jij ervan kan maken?

Elektronische muziek maken

Altijd al eens vette beats willen maken of willen experimenteren met het maken en opnemen van (elektronische) muziek? Meld je dan aan voor de mastermodule elektronische muziek maken met Ableton! Word jij de nieuwe Bas Bron van de Jeugd van Tegenwoordig of zie jij jezelf als de nieuwe Dua Lipa? Dan staat op deze module jouw naam!

De psychologie van Geluk

Wil je meer te weten komen over wat ons gelukkig maakt en wat de wetenschap hierover te zeggen heeft? Doe dan mee aan deze module! Dit is een lessenserie over de psychologie van geluk. We gaan aan de hand van vele nieuwe inzichten uit de positieve psychologie leren hoe ons brein werkt, ons soms voor de gek houdt en wat voor invloed dit heeft op onze geluksbeleving.

Schoolkrantredactie

Houd jij van schrijven of wil je er graag beter in worden door het te doen? Sluit je aan bij de digitale schoolkrant van het Goois Lyceum, Echo! We zijn op zoek naar creatieve leerlingen met een neus voor nieuws in de school, leerlingen die graag interviewen, hun visie geven op binnenlands en buitenlands nieuws of vol zitten met grappige verhalen. Leerlingen die willen experimenteren met nieuwe media, zoals vlogs en podcasts, zijn ook van harte welkom.

MindfulnessB 2.0

De schoolweek mindful afsluiten, het weekend mindful beginnen? Klinkt goed, toch? Volg dan de mastermodule Mindfulness.b 2.0 . Veel leerlingen van het Goois hebben deze training al gevolgd en zijn er positief over. Kom ook en ervaar wat deze training voor je kan doen! Een training voor je geest waardoor je gaat beseffen dat jij niet je gedachten of je gevoelens bent, maar dat je daar zelf controle over kunt hebben.

Wiskunde D

We starten deze periode weer met nieuwe modules! Wil je wiskunde D doen als echt vak via deze masterclasses? Dat kan! Doe mee en ontvang losse certificaten. Je kunt wiskunde D leren via de losse modules of het gehele vak volgen door aan alle modules mee te doen. Handig voor sommige vervolgopleiding!

Sportmodule 2

In de sportmodules worden bekende sporten opgetrokken naar een hoger niveau! Door middel van sportclinics maak je kennis met sporten die je niet in de les krijgt! Daarnaast is er ruimte voor het houden van toernooien of te spelen tegen je docenten. Kijk op de LO-site voor de laatste informatie en kom lekker een uurtje sporten na je lessen!

Economie +

Deze mastermodule is voor leerlingen die een echte uitdaging binnen het vak economie zoeken. Wanneer het voor jou nog wel een beetje meer de diepte in mag, meld je dan aan. De kans om te bepalen wat jij graag wilt leren! Daarnaast staat deze mastermodule goed op je CV wanneer je je straks aanmeldt bij je vervolgstudie.

Retorica en Journalistiek

Wat is goede journalistiek? Wat zijn de dilemma’s waar een journalist mee te maken heeft? Wat is de rol van de media in een democratie? Hoe beïnvloedt de media jouw mening? In deze mastermodule ga je met deze vragen aan de slag.

Delf scolaire

Parlez-vous Français? Je houdt van de Franse taal en je wilt je verder ontwikkelen in de verschillende vaardigheden? Dat kan! Je kunt zelfs een officieel Frans diploma halen dat wereldwijd geldig is. C’est fantastique, n’est-ce pas?! Handig voor bijvoorbeeld de hotelschool of een opleiding in handel&toerisme!

Recht en Retorica

Wat doet een advocaat precies? Wat is de taak van het openbaar ministerie? Wat zijn de beginselen van de Nederlandse rechtsstaat? Wie mogen wetten maken in Nederland en waarom juist deze personen? In de mastermodule krijg jij een intensieve introductie in het Nederlands recht.