• In de technasiumwerkplaats is naast keiharde techniek altijd ruimte voor iets zachts en pluizigs. Net als vorig jaar heeft mevrouw Kwint weer 5 kuikens beschikbaar gesteld om onze leerlingen bij de staan naar de zware traject naar de zomervakantie. je kunt ze bewonderen op de derde verdieping!

 • 4 leerlingen uit 5vwo , Frederique, Andrea, Sarah en Lotte stuurden hun korte spannende film 'Het mes-de vinger' in en werden de winnaar van het Goois Scholen Film Festival 2023. De korte film van 6 minuten werd gemaakt in het kader van het van ckv en werd gekozen uit 40 inzendingen. De prijs is de gouden labradoodle. What else.

 • De reisweek voor de bovenbouwleerlingen vraagt om een kleine terugblik. De leerlingen zijn met een koffer met indrukken en leuke herinneringen terug gekomen. Er worden foto's verzameld en uitgewisseld. Dit is er een van de Ardennenreis van Havo 4, waar naast stoere buitenactiviteiten ook tijd werd vrijgemaakt voor een graffiti workshop.

 • De reisweek voor de bovenbouwleerlingen is in volle gang. De gymnasiasten van V5 zijn in Rome. (Where else?) Op de tweede dag bezochten zij reeds o.a. het Circus Maximus, Colosseum en Forum Romanum. De Romereis kent traditiegetrouw een bomvol programma. Als alles maar ongeschonden terug keert...

 • Dit jaar zal er opnieuw een fotowedstrijd worden georganiseerd! Het thema van de fotowedstrijd is: Relatie tussen mens en natuur. Fotografeer het belangrijkste, zorgwekkendste, gekste of mooiste beeld dat de relatie tussen de mens en de natuur laat zien. Lees alles over de fotowedstrijd in je mail.

 • Deze week waren onze U-Talent leerlingen op excursie naar de deeltjesversneller in Hamburg. Daar kregen ze een rondleiding en hebben ze een volle dag experimenten kunnen doen, zoals op de eerste foto te zien is. Axel, de begeleider ter plekke van deze experimenten, was zwaar onder de indruk van de kennis en inzet van de U-Talent kids.

 • 18 leerlingen die muziek in de bovenbouw volgen, gingen naar de Grote Kerk in Naarden, om de Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach te beluisteren

 • Aan het einde van de studiedag voor docenten was er nog ruimte voor een snack en een dronevlucht. Leerjaar 3 gaat het jaar afsluiten met een dronerace. De nieuwe aanwinst werd door het hele team uitgetest.

 • De leerlingen van 2t staan voor de opdracht om de mediatheek van het Goois Lyceum opnieuw in te richten. Een hele uitdaging omdat de eisenlijst lang is en er veel functies zijn in een [...]

 • Op donderdag 30 maart was de première van de musical All shook up! We zaten te swingen op onze stoel. Wat een lust voor het oog en oor was het weer. Complimenten aan alle leerlingen, collega's en vaste musicalvrienden die dit weer in elkaar hebben gezet. Jullie zijn geweldig!

 • Musical All shook up ! Elvis, sixties en pure liefde. Jailhouse rock & roll. Motorbikes, petticoats en verliefde vetkuiven. Try-out op wo 29/3. Voorstellingen zijn op 30 maart t/m 1 april.

 • Vrijdag 17 maart is het eindelijk weer zo ver: het brugklasfeest barst los. Toetsweek voorbij, vrij week-end in het vooruitzicht. Let´s loosen up!

 • Dinsdag 21 maart start de lente met de Technasium Meesterproefavond. Er worden onderzoeken gepresenteerd aan opdrachtgevers en publiek met een niveau dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Wees welkom! 18.45 inloop. 19.00 uur aanvang. Klik HIER voor de flyer.

 • Afgelopen woensdag was een indrukwekkend aantal leerlingen uit groep 8 bij ons te gast om een beetje sfeer te proeven bij ons op school. Zij maakten kennis met enkele nieuwe vakken op de middelbare school en onze docenten en fijne leerlingen uit 3gym en 2a2.

 • Eens per jaar wordt de gymnasiumdag georganiseerd voor alle leerlingen uit onze gymnasiumafdeling. Zij maken met elkaar een hilarische theatervoorstelling. Het thema was dit keer : pechvogels in de mythologie. Op de afbeelding : Narcissus, ijdele stakker van het eerste uur.

 • De 4de klassen Duits zijn in de tweede week van januari op excursie geweest naar het Rock ´n Popmuseum in Gronau, Duitsland. Daar hebben ze kennisgemaakt met Duitse muziek, het stadje Gronau verkend en Schnitzel & Pommes gegeten. Ook hebben ze zich totaal uitgeleefd met het zingen van Duitse karaoke.