• Zo luidt de pakkende titel van onze brugklasmusical 2023. Benieuwd wat deze superploeg dit jaar op de planken gaat brengen? Kom kijken op vr. 15 of za. 16 december. Locatie; Aula van het Goois Lyceum. Aanvang 19.30 uur. Tickets te bestellen via de QR code op de poster

 • Op paarse vrijdag dragen we paars. Dat wil zeggen... als je iets paars in je kledingkast hebt hangen en de kleur je staat. We dragen deze dag in ieder geval uit dat het ok is om verliefd te zijn op iemand van hetzelfde geslacht en dat het ok is om niet stereotiep man of vrouw te zijn. Er is nog zoveel meer. En daar doet niemand moeilijk over.

 • De opdrachtgevers van DierenPark Amersfoort waren op bezoek om de ontwerpen die de leerlingen hadden gemaakt voor het nieuwe dierverblijf van de zwartvoetpinguïn, te bekijken. De ontwerpen waren uitgewerkt als maquette (schaal 1:100).

 • Alle leerlingen uit leerjaar kregen een workshop graffiti. In duo's maakten zij onder begeleiding van 2 gastdocenten hun -vaak eerste- werk met spuitbussen op het schoolplein. En dat zag er bij veel leerlingen helemaal niet onverdienstelijk uit!

 • De leerlingen van leerjaar 1 gaan een nieuw verblijf ontwerpen voor de zwartvoetpinguïns van DierenPark Amersfoort. Door 6 vrijwilligers werden zij rondgeleid en geïnformeerd. In de stromende regen. Dat wel. Dat was ook wel sneu voor de vrijwilligers. In de bus terug was de luchtvochtigheid 100% maar de stemming prima.

 • Bij de leerlingenraad leer je niet alleen nieuwe mensen kennen uit verschillende jaarlagen, maar kun je ook je standpunt laten horen over schoolbesluiten en onze schoolleiding adviseren. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe leden en jij bent welkom. Stuur je mail naar de voorzitter van de leerlingenraad : Mats via gl-leerlingenraad@gsf.nl. Meer weten ? De leerlingenraad heeft een pagina op deze website.

 • Voor de komst van de schoolfotograaf werd deze week traditiegetrouw uitgepakt met extravagante uitdossingen door de examenkandidaten. Vereeuwigd worden als zwangere non, pooier, sexwerker, Jack Sparrow, bruid, superheld , Supermario, fruitmand, M&M, landmachtgup, toverheks of Vietnamees is het doel van de dag. De Engelse les romantische poëzie daarentegen is helaas wel gedoemd te mislukken. Hoe kun je die nou geven als er een groepje kerstmannen en een rasta voor je neus bungelt?

 • Al twintig jaar leest onze docente en schrijfster Mijke Pelgrim haar leerlingen uit de brugklas voor uit 'De fantastische meneer Vos' van Roald Dahl. Zo ook nu. Voordat de klas verder ging met een nieuw stuk vroeg ze haar leerlingen: 'Dus meneer Vos is zijn staart kwijt. En wie had die er ook alweer vanaf geschoten? 'Brugklasser: 'Ik denk Caroline van der Plas, mevrouw.'

 • De introductie van het schooljaar 2023-2024 ging vergezeld van veel zon, plezier en ijsjes. Kijk daar loopt 1k1. Voorop gaat hun mentor, meneer Sparnaaij.

 • De school is gesloten i.v.m. de zomervakantie. Op 4 september start het nieuwe schooljaar. Leerlingen worden voor het eerst op wo 6 september of op do 7 september verwacht. Alle leerlingen ontvangen hierover een bericht van hun afdelingsleider.

 • De sportdag leerjaar 3 was fris en zonovergoten. Wat een verschil met de dag daarvoor, toen de sportdag van leerjaar 2 letterlijk in het water viel. En nog wel meer zaken liepen in het honderd door de storm. Dat geldt niet voor deze atlete, dat loopt allemaal tamelijk soepel zo te zien. Fotocredits : André Krull.

 • BBB-leider Caroline van der Plas bezocht maandagochtend het Goois Lyceum in Bussum en kreeg van de leerlingen een paar kritische vragen voor haar kiezen. In het kader van de lessen maatschappijleer worden regelmatig interessante gastsprekers uitgenodigd, waaronder ook al een hele reeks vooraanstaande politici. Credits foto: Studio Kastermans/Alexander Marks

 • Poppy is een flitsende voorstelling van Vis-a-vis in de buitenlucht van Almere. We bezochten de voorstelling met de leerlingen uit leerjaar 3 van K&M. De leerlingen vonden het een geweldig mooie voorstelling en waardeerden vooral ook de decors en de verrassende effecten. Wij genoten weer van onze leerlingen, die een voorbeeldig publiek vormden voor de acteurs.

 • Uitslag Centraal Examen 2023 1e Tijdvak Geslaagd Havo eerste Tijdvak 86,5% (64 leerlingen) Geslaagd VWO eerste Tijdvak 90,3% (131 leerlingen) Van harte gefeliciteerd! Onze hoop en verwachting gaat uit van 142 VWO geslaagden (98,6 %) en 69 Havo geslaagden (93,3%) na het 2e tijdvak. Voor iedereen die nog een herexamen gaat doen: heel veel succes!!

 • De leerlingen van leerjaar 1 bezochten het Vestingmuseum in Naarden. Ze hadden er mooi weer op. In een groep fietsen blijkt tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend te zijn met al die verschillende snelheden en matig aangeleerde verkeersgewoontes , maar aandacht opbrengen voor vaderlandse geschiedenis die zich naast de deur waar je woont heeft afgespeeld gelukkig wel.

 • Onze nieuwe brugklasleerlingen kwamen kennismaken met hun mentor en klasgenootjes! De zenuwen waren bij sommigen merkbaar maar die verdwenen gelukkig al snel toen ze eenmaal met elkaar in een lokaal zaten en ze hun mentor ontmoetten. Na een aantal kennismakingsspelletjes en het bespreken van de belangrijkste vragen over de start van het nieuwe schooljaar, was het tijd voor een ijsje in de zon. Wij (en zij:) kijken uit naar volgend jaar!

 • De laatste toetsweek /SE week komt in zicht. De temperatuur loopt op. Buiten en binnen, dus het is extra lastig om je aandacht erbij te houden. Zet 'm op kanjers. Goed drinken, niet teveel snoepen, bouw pauzeblokken in. Zet een wekkertje waarin je een half uur héééééééél geconcentreerd aan het werk bent. Beweeg tijdens je pauzemomenten. Heb vertrouwen in jezelf en zet nog even alles op alles....

 • Elk jaar organiseert de sectie biologie een kunstwedstrijd. Dit jaar was dat een fotowedstrijd met het thema: De relatie tussen mens en natuur. Dylan Hazelberg uit 1b3 en Noam Grishaver (v4) wonnen de hoofdprijs: een cadeaubon van 60 euro die kan worden besteed aan foto-artikelen. Hun foto's worden in groot formaat opgehangen aan de Wall of Frames, naast de winnaars van de afgelopen edities.

 • Elk jaar organiseert de sectie biologie een kunstwedstrijd. Dit jaar was dat een fotowedstrijd met het thema: De relatie tussen mens en natuur. Dylan Hazelberg uit 1b3 en Noam Grishaver (v4) wonnen de hoofdprijs: een cadeaubon van 60 euro die kan worden besteed aan foto-artikelen. Hun foto's worden in groot formaat opgehangen aan de Wall of Frames, naast de winnaars van de afgelopen edities.

 • In de technasiumwerkplaats is naast keiharde techniek altijd ruimte voor iets zachts en pluizigs. Net als vorig jaar heeft mevrouw Kwint weer 5 kuikens beschikbaar gesteld om onze leerlingen bij de staan naar de zware traject naar de zomervakantie. Je kunt ze bewonderen op de derde verdieping!

 • 4 leerlingen uit 5vwo , Frederique, Andrea, Sarah en Lotte stuurden hun korte spannende film 'Het mes-de vinger' in en werden de winnaar van het Goois Scholen Film Festival 2023. De korte film van 6 minuten werd gemaakt in het kader van het van ckv en werd gekozen uit 40 inzendingen. De prijs is de gouden labradoodle. What else.

 • De reisweek voor de bovenbouwleerlingen vraagt om een kleine terugblik. De leerlingen zijn met een koffer met indrukken en leuke herinneringen terug gekomen. Er worden foto's verzameld en uitgewisseld. Dit is er een van de Ardennenreis van Havo 4, waar naast stoere buitenactiviteiten ook tijd werd vrijgemaakt voor een graffiti workshop.

 • De reisweek voor de bovenbouwleerlingen is in volle gang. De gymnasiasten van V5 zijn in Rome. (Where else?) Op de tweede dag bezochten zij reeds o.a. het Circus Maximus, Colosseum en Forum Romanum. De Romereis kent traditiegetrouw een bomvol programma. Als alles maar ongeschonden terug keert...

 • Deze week waren onze U-Talent leerlingen op excursie naar de deeltjesversneller in Hamburg. Daar kregen ze een rondleiding en hebben ze een volle dag experimenten kunnen doen, zoals op de eerste foto te zien is. Axel, de begeleider ter plekke van deze experimenten, was zwaar onder de indruk van de kennis en inzet van de U-Talent kids.

 • Aan het einde van de studiedag voor docenten was er nog ruimte voor een snack en een dronevlucht. Leerjaar 3 gaat het jaar afsluiten met een dronerace. De nieuwe aanwinst werd door het hele team uitgetest.

 • De leerlingen van 2t staan voor de opdracht om de mediatheek van het Goois Lyceum opnieuw in te richten. Een hele uitdaging omdat de eisenlijst lang is en er veel functies zijn in een [...]

 • Op donderdag 30 maart was de première van de musical All shook up! We zaten te swingen op onze stoel. Wat een lust voor het oog en oor was het weer. Complimenten aan alle leerlingen, collega's en vaste musicalvrienden die dit weer in elkaar hebben gezet. Jullie zijn geweldig!

 • Musical All shook up ! Elvis, sixties en pure liefde. Jailhouse rock & roll. Motorbikes, petticoats en verliefde vetkuiven. Try-out op wo 29/3. Voorstellingen zijn op 30 maart t/m 1 april.

 • Vrijdag 17 maart is het eindelijk weer zo ver: het brugklasfeest barst los. Toetsweek voorbij, vrij week-end in het vooruitzicht. Let´s loosen up!

 • Dinsdag 21 maart start de lente met de Technasium Meesterproefavond. Er worden onderzoeken gepresenteerd aan opdrachtgevers en publiek met een niveau dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Wees welkom! 18.45 inloop. 19.00 uur aanvang. Klik HIER voor de flyer.

 • Afgelopen woensdag was een indrukwekkend aantal leerlingen uit groep 8 bij ons te gast om een beetje sfeer te proeven bij ons op school. Zij maakten kennis met enkele nieuwe vakken op de middelbare school en onze docenten en fijne leerlingen uit 3gym en 2a2.

 • Eens per jaar wordt de gymnasiumdag georganiseerd voor alle leerlingen uit onze gymnasiumafdeling. Zij maken met elkaar een hilarische theatervoorstelling. Het thema was dit keer : pechvogels in de mythologie. Op de afbeelding : Narcissus, ijdele stakker van het eerste uur.

 • De 4de klassen Duits zijn in de tweede week van januari op excursie geweest naar het Rock ´n Popmuseum in Gronau, Duitsland. Daar hebben ze kennisgemaakt met Duitse muziek, het stadje Gronau verkend en Schnitzel & Pommes gegeten. Ook hebben ze zich totaal uitgeleefd met het zingen van Duitse karaoke.

 • Woensdag 27 september vierden leerlingen, ouders en docenten van het Goois Lyceum voor de 11e keer de uitreiking van de Cambridge-certificaten. Leerlingen, ouders en docenten én leerlingen van de Fontein erbij. 116 Certificaten werden uitgereikt, verdeeld over alle Cambridge niveaus. Wat zijn we trots op onze leerlingen die afgelopen schooljaar hebben doorgezet met als beloning een erkend Cambridge English certificaat.

 • Mark Rutte bezocht in het kader van de Collegetour van Maatschappijleer onze school. De Gooi en Eemlander schreef er een artikel over.