• Afgelopen woensdag was een indrukwekkend aantal leerlingen uit groep 8 bij ons te gast om een beetje sfeer te proeven bij ons op school. Zij maakten kennis met enkele nieuwe vakken op de middelbare school en onze docenten en fijne leerlingen uit 3gym en 2a2.

• Eens per jaar wordt de gymnasiumdag georganiseerd voor alle leerlingen uit onze gymnasiumafdeling. Zij maken met elkaar een hilarische theatervoorstelling. Het thema was dit keer : pechvogels in de mythologie. Op de afbeelding : Narcissus, ijdele stakker van het eerste uur.

• De 4de klassen Duits zijn in de tweede week van januari op excursie geweest naar het Rock ´n Popmuseum in Gronau, Duitsland. Daar hebben ze kennisgemaakt met Duitse muziek, het stadje Gronau verkend en Schnitzel & Pommes gegeten. Ook hebben ze zich totaal uitgeleefd met het zingen van Duitse karaoke.

• Tijdens de Nationale Biologie Olympiade hebben de leerlingen van het Goois het goed gedaan. Phillip Wesselingh uit 5-vwo heeft 65 punten en behoort hiermee tot de beste 10% van Nederland. Hiermee heeft hij een plekje veroverd in de tweede ronde!

• De leerlingen van 2t2 gaan een Quarantaine unit ontwerpen voor opgevangen vogels met aviaire influenza (vogelgriep) . De opdracht komt van het Vogelhospitaal in Naarden.

• Thomas Wilms (4-gym) heeft zich geplaatst voor de finale van de Taalkundeolympiade van de Universiteit Leiden. Tijdens de Taalkundeolympiade krijgen leerlingen opgaven over de meest uiteenlopende talen (van vroeger en nu). De finale is op zaterdag 28 januari 2023. De winnaar plaatst zich voor de International Linguistics Olympiad in juli in Bulgarije.

• It´s 2023. Let´s dance.

• Fidde, Annesta, Cas en Rex uit V5. ontwikkelen voor O&O een endoluminale darmrobot voor éénmalig gebruik die goedkoop is en makkelijk 3D te printen. Endoluminale darmrobots die zich voortbewegen door ovipositie bestaan al, maar het productieproces van de huidige modellen is kostbaar en ze zijn bovendien moeilijk om te steriliseren. Verder ontbreekt tot nu toe ook een mogelijkheid om een camera te integreren.

• De brugklasmusical was weer een spektakel om naar te kijken. Een reis door de tijd vol slapstick, historische kostuums en anachronismen.

• Op 7 september 2022 vierden we de jaarlijkse Cambridge-certificatenuitreiking. Dat stond tegelijkertijd in het teken van het 10-jarig bestaan van ons Cambridgeprogramma waarin gedurende deze periode maar liefst 1145 certificaten zijn uitgereikt op alle niveaus van de brugklas tot en met 6-vwo en alle jaarlagen van de mavo.