Economics Beleggen

Word je warm, enthousiast en nieuwsgierig van termen als beleggen, AEX-index, aandelen, goud, dividend, winst, geld verdienen? Dan is de Beleggingscompetitie Scholenstrijd iets voor jou. Je start met een startkapitaal van 100.000 euro. En dan gaat het beginnen… Kijken hoeveel geld jij ervan kan maken?

Elektronische muziek maken

Altijd al eens vette beats willen maken of willen experimenteren met het maken en opnemen van (elektronische) muziek? Meld je dan aan voor de mastermodule elektronische muziek maken met Ableton! Word jij de nieuwe Bas Bron van de Jeugd van Tegenwoordig of zie jij jezelf als de nieuwe Dua Lipa? Dan staat op deze module jouw naam!

Schoolkrantredactie

Houd jij van schrijven of wil je er graag beter in worden door het te doen? Sluit je aan bij de digitale schoolkrant van het Goois Lyceum, Echo! We zijn op zoek naar creatieve leerlingen met een neus voor nieuws in de school, leerlingen die graag interviewen, hun visie geven op binnenlands en buitenlands nieuws of vol zitten met grappige verhalen. Leerlingen die willen experimenteren met nieuwe media, zoals vlogs en podcasts, zijn ook van harte welkom.

Wiskunde D

We starten deze periode weer met nieuwe modules! Wil je wiskunde D doen als echt vak via deze masterclasses? Dat kan! Doe mee en ontvang losse certificaten. Je kunt wiskunde D leren via de losse modules of het gehele vak volgen door aan alle modules mee te doen. Handig voor sommige vervolgopleiding!

Sportmodule

In de sportmodules worden bekende sporten opgetrokken naar een hoger niveau! Door middel van sportclinics maak je kennis met sporten die je niet in de les krijgt! Daarnaast is er ruimte voor het houden van toernooien of te spelen tegen je docenten. Kijk op de LO-site voor de laatste informatie en kom lekker een uurtje sporten na je lessen!

Recht en Retorica

Wat doet een advocaat precies? Wat is de taak van het openbaar ministerie? Wat zijn de beginselen van de Nederlandse rechtsstaat? Wie mogen wetten maken in Nederland en waarom juist deze personen? In de mastermodule krijg jij een intensieve introductie in het Nederlands recht.

Camera acteren

Altijd al willen weten hoe het is om voor een camera te acteren? Het is namelijk net anders dan op het podium, waarbij je probeert de afstand tussen het publiek en jij als speler te overbruggen. De camera staat een stuk dichterbij dan het publiek, dus zie je al-les!