Altijd al willen weten hoe je een goede foto maakt? Het lijkt zo makkelijk maar bij het maken van een goede foto komt veel meer kijken dan je denkt! Het gaat over timing,  licht en kleur, over compositie en nog veel meer.  Aan de hand van voorbeelden van beroemde straat-, portret en modefotografen gaan we op zoek naar jouw interesse in de fotografie.  We gaan vooral veel oefenen met het maken van foto’s, op straat en in de studio. Spontaan en uit de hand of tot in detail voorbereid en vanaf een statief. 

Wat zijn de tips & tricks rondom het maken van een goede (portret) foto? Hoe stel ik de geportretteerde op zijn/haar gemak en hoe overtuig ik de kijker met mijn fotobeelden? 

In deze mastermodule gaan we starten met de basics van fotografie. Je kan werken met de camera van je telefoon. Je leert hoe je een goede compositie opbouwt, hoe je licht en kleur kan gebruiken en hoe je scherpte/diepte kan inzetten.  We gaan verschillende oefeningen doen om niet alleen je fotokennis te vergroten maar vooral ook toe te passen. We gaan veel fotograferen, de foto’s met elkaar bekijken en analyseren.  

Als eindproduct maken we een fotoserie met een (evt. online) presentatie!

Beoordeling: Inzet, aanwezigheid, proces & eindproduct (de fotoserie).

Leerdoelen

  • goed leren kijken
  • technieken leren toepassen
  • je eigen talenten leren ontdekken
  • je eigen creativiteit leren ontdekken
Doelgroep OB & BB
Aantal deelnemers maximaal 15
Periode 3
Tijdstip wo 8e uur
Werkvorm Theorie, oefenen, terugkijken en analyseren. Je gaat zelfstandig, maar onder begeleiding, aan de slag. 
Docent Barbara Jonckheer