DEZE MODULE ZIT HELAAS AL VOL!

De grootste denkers in de multiverse ontmoeten elkaar in de Strixhaven universiteit. De leergierige studenten leren fantastische geheimen van de professoren en het hectische leven op de campus verrast elke dag weer. Maar gevaar loert zelfs hier. Grappen op de campus worden gemixt met ongelukken en sinistere plannen en het is aan jullie om de dag te redden.

Klinkt dit als een avontuur dat je graag aan zou willen gaan? Ben je in voor avontuur waarbij je creativiteit en verbeelding op de proef worden gesteld? Misschien is Dungeons & Dragons dan wel de module voor jou.

Dungeons & Dragons is een tabletop rpg. Dat houdt in dat je niet met een bord of kaarten werkt, maar dat alles gebeurt door middel van een verhaal. De dm (dungeon master) vertelt het verhaal en neemt de spelers er in mee. De spelers maken keuzes tijdens het verhaal en gaan gevechten aan met andere personages, monsters of andere dingen. Elke speler maakt een eigen personage. Dit kan een mens zijn, maar het kan ook een dwerg, een elf, een goblin of zelfs een uil zijn. Dit zijn slechts enkele van de vele rassen waar je uit kan kiezen. Daarna kies je een class. Dit kan een fighter, wizard, ranger of druid zijn. In totaal zijn er 13 classes waar je uit kan kiezen. Bij het maken van je personage wordt je geholpen dus schrik niet van de vele keuzes die gemaakt moeten worden.

Stel je voor, je zit in een kamer opgesloten zonder ramen en de deur heeft geen deurklink. Hoe kom je buiten? Als wizard probeer je misschien de deur kapot te maken met een spreuk. Als fighter probeer je de deur kapot te slaan en een rogue zou proberen het slot te kraken. Het mooie aan dungeons & dragons is dat elke optie mogelijk kan zijn. Er is niet maar 1 oplossing. Welke oplossing kies jij?

Deze module is geschikt voor zowel ervaren als onervaren spelers. Er wordt wel verwacht dat je Engels op een redelijk niveau is. Veel van de informatie die er is, is in het Engels. Het verhaal kan zowel in het Nederlands als in het Engels verteld worden. Dit bepalen we met z’n allen.

LET OP: slechts 6 plekken! Geef je dus snel op!

Leerdoelen

  • Samenwerken. Je bent met de hele groep verantwoordelijk voor wat er gebeurt en je zult moeten samenwerken om obstakels te overkomen.
  • Creatief en probleemoplossend denken. Er zijn altijd meerdere manieren om een probleem op te lossen.
  • Overleggen. Zoals eerder gezegd ben je samen verantwoordelijk en dat betekent dus ook dat je zal moeten overleggen over wat jullie gaan doen.
  • Improviseren. Welk plan jullie ook bedenken, er is altijd wel iets dat niet volgens plan loopt. Daarop zal je moeten improviseren om het toch tot een goed einde te brengen.
Doelgroep OB & BB
Aantal deelnemers  6
Periode 2
Tijdstip wo 8e en 9e uur
Werkvorm Een spel dat vraagt om samenwerking, strategie, creativiteit en overleg
Docent Rick Jongerden