Zermelo is ons roosterprogramma. Somtoday is ons programma voor leerlingadministratie, verzuim- en cijferregstratie. Beide programma’s zijn op desktop en mobiel te gebruiken. Ook ouders hebben toegang tot Somtoday.

Zermelo

Rooster inzien via de Zermelo Web app

Het inzien van je rooster gaat uitsluitend via de Web app van Zermelo. Alleen deze roosters zijn actueel! Het adres van de Web app is gsf.zportal.nl

 

Hoe kom je op het Z/Portal?

Het Zportal is te bereiken via gsf.zportal.nl . Je hebt inloggegevens gekregen voor de Zermelo Portal.

 

Op het Zportal kun je inloggen met je leerling nummer en vervolgens met je gekregen wachtwoord. Als je je wachtwoord niet meer weet kun je via de knop “wachtwoord vergeten” een nieuw wachtwoord aanvragen dat direct naar je schoolmail wordt gestuurd. Je kunt je wachtwoord zelf wijzigen uiterst rechts in de hoek onder de button [welkom…

 

 

Zie voor installatie van de Zermelo Web app op je smartphone de stappen in de  handleiding op de pagina protocollen en procedures. Blijf je problemen houden met installatie of inloggen, vraag het dan aan je mentor en anders aan één van de roostermakers om je te helpen.

Somtoday

Via de app van Somtoday kunnen leerlingen, ieder met een persoonlijke inlogcode, inzage krijgen in het registratiesysteem van hun cijfers. Ook absentiegegevens zijn in te zien. 

Zie voor installatie van de Somtoday app op je smartphone de stappen in de  handleiding op de pagina protocollen en procedures. Hou je problemen met Som, loop dan gerust langs de mediatheek of het secretariaat.

 

Googlemail en Google Drive

 

Iedere leerling krijgt in de eerste schoolweek in leerjaar 1 een gsf gmailacount. Dezelfde inloggegevens worden gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden op Google Drive.

Docenten maken regelmatig gebruik van Google Drive om documenten met leerlingen te delen en Google Apps For Education. De leerlingen worden hiervan in de klas van op de hoogte gesteld en wegwijs gemaakt.

 

Via Google Drive en/of Google Classroom vinden de leerlingen informatie die te maken heeft met onderwijs, zoals:

    • de leerstofplanning

    • presentaties over de leerstof van de docent

    • extra informatie van de verschillende vakken

 

Meer informatie  over het Chromebook, Google Classroom en COOL is te vinden op de pagina Chromebook en veelgestelde vragen (FAQ).