Voor deze mastermodule ga je een les of lessenreeks verzorgen voor basisschoolleerlingen. Hoe leuk is dat?! Dit is de ultieme kans om te zien of voor de klas staan op een basisschool iets voor jou is. Eigenlijk een mini-PABO-stage!

Veel is mogelijk, maar het belangrijkst is enthousiasme over een bepaald onderwerp. Dit onderwerp heeft te maken met een van de thema’s die op dat moment behandeld wordt op de basisschool. Deze thema’s worden aan het begin van het schooljaar bekend gemaakt. Je mag alleen  werken of in een twee- of drietal. Je ontwerpt 1 tot maximaal 3 lessen van een uur die je gaat geven aan een klas op de basisschool. Van les over amfibieën tot basketbaltechnieken, alles wat past binnen het thema van dat moment is bespreekbaar. Als er iets is wat jij interessant vindt, waar je goed in bent of waar je zelf meer over wilt weten en het lijkt je leuk anderen hierover te leren, kom dan langs om het te bespreken. 

Je draagt een onderwerp aan, dit wordt bekeken door de begeleidende docent van het Goois Lyceum en besproken met de betrokken leerkracht van basisschool de Katholieke Montessori School in Bussum. Na goedkeuring van het onderwerp wordt bepaald voor welke basisschool- groep(-en) ( groep 1 t/m 8) de lessen kunnen worden gegeven. Je ontwerpt dan in overleg met de begeleidende docent de les of lessenserie. Vervolgens voer je de lessenserie van 1 tot 3 lessen uit. Op welke dag en op welk tijdstip gebeurt in overleg. 

Voor deze module kun je je opgeven door een mail te sturen naar: CHendriks@gsf.nl  (dus niet via Zermelo!)

De eerste bijeenkomst op het Goois Lyceum zal zijn op dinsdag 16 januari het 8e uur in lokaal 112. Daarna gaat alles in overleg.

Leerdoelen

  • Je leert een project op te zetten 
  • Je leert kennis over te dragen aan basisschoolleerlingen 
  • Je leert om informatie aan te passen aan het niveau van een jonge doelgroep 
  • Je leert verwerkingsopdrachten maken bij de stof 
  • Je leert hoe je eenvoudig een onderwijsleergesprek kan voeren 
  • Je oefent in presenteren voor een groep
Doelgroep vanaf klas 3
Aantal deelnemers maximaal 10
Periode 2
Tijdstip in overleg – eerste bijeenkomst op het Goois Lyceum is dinsdag 16 januari het 8e uur in lokaal 112
Werkvorm Jij bepaalt de werkvorm
Begeleidend docent van GL Carolien Hendriks