Het Goois Lyceum doet mee aan het Franse Delf scolaire programma. We gaan aan de slag met lezen, luisteren, spreken en schrijven aan de hand van materiaal dat is afgestemd op jouw leeftijd. Je kunt in deze periode lessen volgen op niveau B1 of B2. Niveau B2 ligt iets hoger dan het 6 VWO niveau. Overleg met je vakdocent op welk niveau je het beste kunt meedoen. Aan het eind van deze module is het mogelijk om deel te nemen aan het officiële DELF examen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Voor een B1-examen is dat €115,- en voor een B2-examen €130,-. Indien je dit met goed gevolg aflegt, ontvang je een diploma dat wordt uitgegeven door het Franse ministerie van Onderwijs. Dit diploma is wereldwijd en levenslang geldig. Deze module kan handig zijn wanneer je overweegt om een vervolgstudie in een Franstalig gebied te gaan volgen. Ook heel nuttig voor als je naar de hotelschool wilt of iets wil doen in de internationale handel. Kies je geen Frans in de bovenbouw dan is dit een mooie kans om je drie jaar Frans af te sluiten met een DELF diploma dat levenslang geldig blijft dus…. au revoir!? Let op: stel dat je mee wilt doen aan het officiële landelijke DELF examen : de examenonderdelen lezen, luisteren en schrijven vinden plaats op woensdag 15 maart (in de 2e toetsweek). Spreekvaardigheid is op zaterdag 18 maart.

   
Doelgroep OB (met een Franstalige achtergrond) en BB
Aantal deelnemers 10
Periode 2
Tijdstip do 8e uur
Werkvorm werkvormen in duo’s, één-op-één en klassikaal; passend bij jouw niveau
Docent Petra Visser

Leerdoelen:

    • Algemeen: Doordat er veel verschillende onderwerpen aan bod komen breid je je woordenschat uit en dit heeft een positief effect op alle taalvaardigheden.

 

    • Lezen: De Franse teksten die worden geanalyseerd zorgen ervoor dat je diverse soorten teksten Frans nog beter gaat begrijpen.

 

    • Luisteren: Je leert globaal en in detail naar gesprekken te luisteren en vervolgens de juiste informatie te verzamelen.

 

    • Schrijven: Je krijgt wekelijks feedback op de door jou geschreven teksten zodat je snel verbetering zult ervaren.

 

    • Spreken: Het sleutelwoord is hier: gewoon doen! Oefening baart kunst en daarom ligt veel nadruk op deze vaardigheid.